Jonna-mylife

Senaste inläggen

Av Jonna Brunnström - 19 november 2013 21:09


 


Tömlongerade kenny med sadel idag. Efteråt hängde jag lite på honom :)


 

Som ni ser har Neva blivit lite klippt på halsen för någon vecka sen, nu är det bara att träna på :)


ANNONS
Av Jonna Brunnström - 14 november 2013 04:07

2013 har varit ett år som började väldigt negativt och har bara blivit bättre under året.

I slutet av 2012 som ni vet så opererades sockertoppen, sen fick jag bara massor med negativa besked om henne som till slut gjorde att jag fick ta bort min älskade socker i april 2013. Jag visste redan tidigare på året strax efter operationen att hon inte skulle bli helt bra. Det var en tung vår-vinter tankarna snurrade mycket i mitt huvud. Socker var min första distanshäst som jag tävlade 1100 tävlings km varav en var 120km. Hon betydde mycket för mig och kommer alltid finnas i mitt minne <3

(Socker och jag vann DM Småland 2009)

Det som gjorde att jag inte deppade ner totalt dem jobbiga månaderna när socker var sjuk var min älskade "bäbis" Kenny som blev 2år i år. Det är så kul att se honom växa och utvecklas och snart är han ridhästar :)

(Bilden på Kenny är tagen i somras)

När socker var sjuk började jag fundera på också, att jag ville ha en till häst som jag kan tävla på tills Kenny blev gammal nog att tävlas med. Kikade runt på vad det fanns för hästar och kom i kontakt med Kickan Eriksson. Hon hade ett 5-årigt arabsto som hon ville låna ut på foder några år som hon ville att någon skulle träna/tävla med.
Jag och min sambo Fredrik åkte ner till Ljungby där hon bor och prov red 5 åringen, Neva hette hon. Det var en trevlig liten häst som inte var riden så mycket. Men jag tyckte om henne och ville ge henne en chans så hon kom till mig i mitten av maj hem till mig.
Så nu börjar vår saga min och Neva och vi får se hur lång den blir tillsammans!

Jag började sakta träna Neva, men som alltid stöter man på lite problem med ny häst. Sadelproblem så jag fick köpa ny sadel. Men jag och Neva har hittat varandra, hon är en fantastisk liten häst och hon har utvecklats hela tiden här och kommer fortsätta så. Vi testade på en kort distansritt i oktober CR46km för att känna av läget på en tävling, hon var lite uppstirrad på tävlingsplatsen så vi tog det lugnt med inpulsningarna men hon tuffade på bra ute på banan och drack bra. Vi fick mycket bra omdömen av veterinären som besiktades Neva under dagen. Hon sa att detta var den häst som hon hade besiktat under dagen som såg fräschast ut. Det bådar gått i för framtida tävlingssäsonger. Såklart blev vi godkända:)

Så om jag ska summera det här året har det både varit ett dåligt/jobbigt och ett bra år. Det känns skönt att året vändes till ett bra avslut. Nu är det bara lite Över en månad kvar av året och Nevas vinterträning har tagit vid. Just nu rids/tränas hon 3-4ggr vecka lite blandat och i december får hon 1,5-2veckor helvila i hagen för att sen trappa upp träningen igen och sikta på en bra tävlingsässong och som mål att starta minst en T80km

En annan bra sak som hände detta år var att i maj fick jag en provanställning och som nu i oktober gick över till en fast anställning :) så nu jobbar jag 100% som personligassistent inom LSS verksamhet. Mitt schema är lagt på dag-kväll-natt och helg. Blir mkt blandat med andra ord:)

ANNONS
Av Jonna Brunnström - 10 november 2013 16:48

Jag har haft en härlig långhelg varit ledig fre-sön nu och det har varit välbehövligt. 

I Fredags var jag sjukt trött så orkade inte göra så mycket. Jag longerade kenny med sadel och nerhängda stigläder/stigbyglar. Nu börjar han accepera att stigbyglarna ibland nuddar sidorna utan att flyga i luften, när vi var klara med longeringen testade jag att stå på en pall och hänga på honom lite. han tyckte inte det var något konstigt alls. Snart kanske jag kan sitta på min älskade lilla häst  <3

På fredag eftermiddag åkte jag en sväng till mamma som gav mig lite massage. Skönt var det. har lite ont i min nacke/axlar emellanåt. Sen träffade jag några kompisar på fredagkvällen. trevligt med mycket tjöt... 


I lördags så var det årets sissta Rallttävling och självklart var jag kartläsare åt fredrik. Riktigt roligt. Så hela dagen var vi i Ryd utanför Växsjö. vi kom på en 7:de plac av 12 startande. Vi är nöjda att inget gick sönder utan vi kom runt :)


I dag blev det en härlig ridtur tillsammans med Sara Eklund som kom till mig. mycket tjat och jag had jätte trevligt vi red 2mil på 3h15min. Mycket skritt och lite trav/galopp. Hästarna var pigga och vi hade tur med vädret. uppehåll hela tiden :)


Det blev inga bilder tagna i helgen så blev ett blidlöst inlägg. Men man får inga roliga blider nu på hästarna när det bara mest är regnit ovh mulet ute.


Jag saknar min älskade Fredrik här hemma han är iväg på jobb i 2veckor nu.      Jag får längta och drömma mig bort till vår semesterresa i decmber. Det är bara 5 veckor kvar tills vi är och solar o badar på Gran Canaria <3<3<3<3<3<3 så grymt skönt att komma iväg bara vi två någon gång.Av Jonna Brunnström - 22 oktober 2013 02:15

Helgen som varit har varit riktigt bra. I Lördags var jag med Kenny till isabergsridklubb då det var andra gången av tömkörningskursen av 3 tillfällen. Han skötte sig jätte bra och jag tömkörde honom på volt och även tömkörde över lite bommar, först var det lite läskigt så vi hade en ledare som hjälpte mig så han gick över bommarna på marken men efter en liten stund kunde jag tömköra honom själv över bommarna både i skritt och trav *stolt*.

I söndags var det Nevas tur att åka till isabergsridklubb för markarbetsträning som hade blivit flyttad från förra veckan då tränaren var sjuk. Det var mycket bomövningar och mycket lösgörande arbete på lektionen, Neva jobbade på bra i skritt och trav gick riktigt fint, sen när vi kom till galopparbetet gick det inte lika bra, svårt att hålla och fatta rätt galopp, sen blir hon osäker/känner sig lite jagad av dem andra hästarna på lektionen som hon vill hålla koll på. Så galopparbetet får vi träna mer på. Hon blir bättre och tryggare för varje lektion vi tar.

Förutom massa hästaktiviter så har jag även jobbat nätter under helgen, ibland hamnar mkt på samma helg :)

I igår (måndag) logerades Kenny med sadel och sen även stigbyglarna nere utan att bry sig så jätte mycket. Första gången han hade sadel och stigbyglarna nere så de kan stöta till han på sidorna flög han i luften och gjorde mycket bockningar och sprang sig helt svettig. Idag lyssnade han jätte bra på mig, kunde skritta o trava på kommando med stigbyglarna nere :) känns riktig kul/roligt att poletten fallit ner att det inte är så farligt med de så nu är vi ett steg närmare insittning på honom :) hoppas kunna sitta på honom om ett par veckor, innan det blir kallt o snö då ska han få vila från allt sådant och bara vara häst.

Av Jonna Brunnström - 14 oktober 2013 16:26Igår åkte jag med Neva till Dackeritten i växjö för att starta hennes första CR som var 46km. Vi hämtade upp mamma i värnamo som skulle hjälpa oss under dagen. Det var kolsvart när vi åkte på morgonen.


   

När vi kom till tävlingsplatsen så hade det ljustant ute och vi besiktade neva, som hade svårt att stå still när vet undersökte henne, men gick igenom och fick startnummret skrivet på rumpan.


Starten gick vid 10.30 Vi red iväg lugnt strax efter startsignalen gick. 

 


Neva drack bra hela dagen, hon drack lite vid varje hinkstopp, duktig tjej!


 


Vi red lugnt och och hon tuffade på bra. Gick igenom alla besiktningar utan en enda anmärkning och fick mycket goda omdömmen av veterinären. Så klart blev vi godkända och fick en fin Kavli rosett    snitthastigheten 9,5 km/h


 Jag är mycket glad över våran prestation igår, det kan vi tänka tillbaka på när det är tungt med träningen i vinter när det är kallt ute och inte lika kul att träna. Nu kommer neva få några dagars välbehövlig vila innan vinter träningen sätts igång. Neva såg vädig pigg och fin ut när jag var i stallet för att kolla till dem.

Jag själv mår bra men har lite träningsvärk lite var stans i kroppen, men det hör till när man tävlar.Av Jonna Brunnström - 2 oktober 2013 01:14

Nu var det ett tag sen jag skrev här och ändel har häst sen dess. Den 21/9 var jag med som groom åt Jessica Holmberg på Rökullritten där hon red 120km. Det var riktigt kul att följa med henne, dessutom gick det bra för henne. De slutade på en 2:a pacereing med en rafflande slutspurt mellan 4 ekipage, där Jessica kom in som nr 3 men slutade som 2:a eftersom en "tyvärr"blev utesluten i vet. Gate efter målgång.

Prisutdelningen i 120 km klassen.

Veckan efter flyttade mina hästar till sin "vinterförvaring" de går fortfarande ute på nätterna men eftersom jag hade slut på bete hemma fick de åka tillbaka till stallet. Känns lite tråkigt att behöva åka 16km till stallet enkel väg nu när de stått utanför huset så jag sett dem från fönstret där hemma. Jag har nog blivit lite bekväm av mig :)

Det har verkligen blivit höst nu. Kyliga dagar. Och jag älskar verkligen färgprakten ute med alla olika färger på träden.

Om knappt 2 veckor ska Neva starta sin första CR i distansritt det ska bli mkt spännande. Längtar dit och hoppas på fint väder den dagen.

Av Jonna Brunnström - 20 september 2013 08:05

Nu på fm blir det lite lätt träning av Neva. Tänkte rida ca 1 mil med enhel del trav/galopp inslag idag och ev om jag hinner så ska jag träna kenny också med lite tömkörning, Sen blir det att packa lite för i eftermiddag ska jag möta upp Jessica holmberg så åker vi mot Mariannelund och Rökullaritten där jag ska hjälpa henne att grooma när hon rider 12 mil det ska bli väldigt roligt, Har aldrig groomat någon som rider 12 mil, alltid kul att komma ut på tävlingar och snart så kan jag tävla själv också:) Ska ju starta en CR i okt med Neva :) längtar dit.. 

Ne nu måste jag börja sätta fart så jag hinner med allt jag ska göra innan vi åker :)

Av Jonna Brunnström - 15 september 2013 20:10

Idag fick jag besök av Lilian Tanneby och phaxen :) det blev en lång och mysig ridtur med mycket skritt och tjöt. Även om det var lite små regnigt märkte iaf inte jag av det. Vi red i 3h 40min och avverkade nästan exakt 2 mil, mest skritt blev det. Det som tog mest tid var ett problem vi var tvugna att lösa på vägen som jag inte sett tidigare (red där en vecka tidigare) det var att en bonde stängt av vägen med eltråd och så var det massor med kor där inne. Så vi gick runt hagen inne i skogen och över ett lite större dike som vi plockade ner en eltråd (utan ström i) så vi kunde komma över ut på vägen. Detta hade jag inte klarat utan Lilian. Men Neva visade stort mod att våga följa efter oss dit vi ville. Blev en jätte lyckad tur trotts allt. Jag hoppas på fler sådana här turer och om någon vill ut och rida hänger jag gärna med, det är så otroligt kul med ridsällskap :)

Presentation


Jag är en hästtokig tjej på 27år som kommer skriva om mitt liv och om min häst Kenny.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Jonna-mylife med Blogkeen
Följ Jonna-mylife med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se